Paroc vakioi ratkaisut betonielementtirakentamiseen

24 loka 2013

Paroc Group on kehittänyt tuote- ja ratkaisuvalikoimansa betoniteollisuuden ja rakennusliikkeiden tarpeisiin Betoniteollisuus Ry:n suositusten mukaisiksi. Betonielementtitehtaiden ja rakennusliikkeiden haasteena on ollut varastoitavien eristepaksuuksien suuri määrä, niiden kierto sekä erikoistuotteiden vaatimat toimitusajat. Vakioidun ratkaisun avulla tarjotaan kaikille rakentamisen ketjuun osallistuville selvät ohjeet, kuinka niitä pystyy hyödyntämään.

Betonielementtitehtaiden ei tarvitse enää varastoida eikä tilata niin useita eri eristetuotteita. Tämä takaa tehtaille myös erinomaisen eristeiden saatavuuden vuoden ympäri ja vähentää betonielementtimuottien määrää. Ratkaisun ansiosta myös jätevillan määrä vähenee tehtailla. Suunnittelijoille tarjotaan valmiit suunnitteluratkaisut, jotka helpottavat heidän työtä detaljien erillissuunnittelun vähentyessä.

Betonielementtien eristämisratkaisut sisältävät vaihtoehdot tuulettuvan tiili- tai levyverhoiltuun seinään, betonisandwich-rakenteeseen uraratkaisulla, saumattomaan ohuteristerappaukseen sekä paksueristerappaukseen. Näissä ratkaisuissa pärjää yhdellä tai kahdella eristepaksuudella ratkaisua kohti sen sijaan, että tuotteita on useita kymmeniä ja paksuuksia on kymmenen millimetrin välein.

Uudet vakioidut ratkaisut esitellään Betonipäivillä 24.10.2013

Parocin vakiomat ratkaisut betonielementtirakentamiseen ovat esillä vuoden 2013 Betonipäivillä Messukeskuksessa 24.10.2013. Samassa tilaisuudessa Parocin tuotekehityspäällikkö Jukka Sevon osallistuu paneelikeskusteluun aiheesta Betoni ja työmaa, jossa käsitellään mm. rakennusaikaista kosteuden hallintaa. Parocilla on pitkäaikainen kokemus asiakkaiden kanssa yhteistyössä kehitetyistä kosteusturvallisista eristämisen ratkaisuista juuri betoniteollisuuden tarpeisiin, joista yksi uusimmista on Paroc Cortex One.