Paloturvallisuuden puolesta -seminaarikiertue tavoitti yli 700 kiinnostunutta

16 touko 2016

Paroc järjesti yhdessä Geberit Oy:n, Hilti (Suomi) Oy:n, OP-Pohjola Oy:n ja Teknos Oy:n kanssa kevään aikana 10 kaupungin kattavan seminaarikiertueen, joka tavoitti kuulijoita aina Espoosta Rovaniemelle ja Turusta Lappeenrantaan. Aiheena oli paloturvallinen suunnittelu ja rakentaminen, ja kiertue tavoitti yli 700 aiheesta kiinnostunutta.

”Kiertueen tavoitteena oli selventää minkälaiset vaatimukset vallitsevat tällä hetkellä ja miten ne tulevat muuttumaan. Rakentamisen asetuksethan tulevat uudistumaan vuoteen 2018 mennessä”, kertoo Parocin rakennuseristeiden tuotepäällikkö Tuula Nordberg.

Tuula Norgberg, Parocin tuotepäällikkö Pekka Reijonen ja palotarkastaja Mikko Salmi, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

”Kiertueen parasta antia näin järjestäjän näkökulmasta olivat ehdottomasti kysymykset ja keskustelut muiden paloturvallisuusasioiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kanssa. Saimme myös erittäin hyvää palautetta muutamilla paikkakunnilla puheenvuoron pitäneiden palotarkastajien ja -viranomaisten osuudesta ja tätä laajempien sidosryhmien aktivoimista lähdemme ehdottomasti kehittämään, kun seuraavan seminaarikiertueen suunnittelu käynnistyy”, Nordberg jatkaa.

Paloturvallisuus on yhteinen asia

Palomääräyksillä voidaan ohjata rakentamista paloturvallisempaan suuntaan, ja niiden pohjalta hyvällä suunnittelulla sekä hyväksytyillä materiaalivalinnoilla voidaan vaikuttaa rakennusten turvallisuuteen. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen palotarkastaja Mikko Salmi totesi Espoon seminaarin päätössanoissaan, että kehityksessä ei voi jäädä paikoilleen: Salmi heitti pallon alan toimijoille, jotka kilpailuasetelman ja uusien tuotteiden lanseeraamisen myötä voivat viedä paloturvallisuutta eteenpäin.

Seminaarikiertue oli ensisijaisesti suunnattu suunnittelijoille, arkkitehdeille ja viranomaisille, joiden työssä paloturvallisuus on tärkeä asia. Yleisössä oli myös palo- ja rakennuttajakonsultteja, talotekniikka asiantuntijoita sekä rakennustuotemyyjiä.

Seminaarivierailta kerätyn palautteen perusteella sisältö oli tiivis ja monipuolinen ja tämänkaltaiselle tilaisuudelle on kysyntää. Vastaajat suosittelisivat seminaaria kollegoilleen. Videosisältöä pidettiin mielenkiintoisena kuten myös eri sidosryhmien, kuten esimerkiksi vakuutusyhtiö OP-Pohjolan tuomaa laajempaa näkökulmaa paloturvallisuuteen.

Kiertueen viimeinen seminaaripäivä on tiistaina 17.5. Rovaniemellä – tule mukaan http://www.teknosnews.com/paloturvallisuus/

Muista tutustua myös Parocin Palo- ja äänikirjaan, joka on helppokäyttöinen käsikirja rakentamisen parissa toimiville asiantuntijoille. http://www.paroc.fi/paroc-yrityksena/uutiset-ja-media/uutisarkisto/2015/palo-ja-aanikirja