Parocin Lappeenrannan tehtaan toiminta päättyy huhtikuun lopussa

18 huhti 2016
Energiatehokkaiden ja paloturvallisten eristeratkaisujen valmistaja Paroc Groupin Lappeenrannan tehtaan toiminta päättyy 30. huhtikuuta. Sulkemisen syynä on tuotantolaitoksen tontin päättyvä vuokrasopimus. Toiminta on siirretty muille tehdaspaikkakunnille. Lisäksi Paroc avaa toukokuussa uuden varastoterminaalin Riihimäelle.

Paroc Group ilmoitti päätöksestä sulkea Lappeenrannan tehdas jo keväällä 2013. Syynä oli tehtaan sijainti kalkkikiviesiintymän päällä ja tontin omistavan kaivosyhtiö Nordkalkin aikomus laajentaa kaivostoimintaansa tehtaan alueelle Parocin vuokrasopimuksen päätyttyä.

Tehtaan sulkemisen myötä rakennuseristeiden tuotanto on siirretty Parocin muihin tehtaisiin Suomessa, jotka sijaitsevat Paraisilla ja Oulussa. Teknisten eristeiden osalta tuotantoa on siirretty Parocin muihin tuotantoyksiköihin pääasiassa Ruotsiin.

“Haluan kiittää kaikkia Lappeenrannan yksikön työntekijöitä sitoutuneesta ja hyvästä työstä vuosien varrella. Varmistaaksemme eristeratkaisujemme valmistuksen kotimaassa myös jatkossa olemme jatkaneet sekä Oulun että Paraisten kivivillatehtaiden kilpailukyvyn kehittämistä useilla investoinneilla”, kertoo Paroc Groupin toimitusjohtaja Kari Lehtinen.

Yhtiö avaa toukokuuhun mennessä uuden varastoterminaalin Riihimäelle varmistaakseen tuotteiden ja palveluiden saatavuuden myös jatkossa. "Haluamme varmistaa asiakkaillemme saman korkealaatuisen palvelun, joustavuuden ja toimitusvarmuuden, josta meidät tunnetaan”, Lehtinen summaa.

Lisätietoja:
Kari Lehtinen, toimitusjohtaja, Paroc Group, puh. 046 876 8000
Olga van Iterson, markkinointi- ja viestintäjohtaja, puh. 050 325 2376