Parocin akustiikkakonsepti ehdolla Svenska Designpriset 2018 -muotoilupalkinnon saajaksi

04 syys 2018
Arkkitehtien odotetaan suunnittelevan monipuolisia ja esteettisiä alakattoja, jotka täydentävät sisustuksen muita yksityiskohtia. Aina tämä ei kuitenkaan ole helppoa, sillä useimmat markkinoilla olevat tuotteet ovat valkoisia ja sileäpintaisia. Bornstein Lyckeforsin arkkitehdit ovat yhdessä Parocin akustiikkatiimin kanssa ideoineet uuden ja dynaamisen kantaviin rakenteisiin asennettavan konseptin PARAFON STEP for Grids, joka lanseerattiin Stockholm Furniture and Light Fair -messuilla Tukholmassa. Lanseeraus on nyt nimitetty Svenska Designpriset 2018 -muotoilupalkinnon ehdokkaaksi Event-kategoriassa.

Alakattoa on useiden vuosikymmenien ajan totuttu ajattelemaan tasaisena, latteana ja mitäänsanomattomana valkoisena pintana. Arkkitehdeilla ja sisustussuunnittelijoilla on ollut todella vähän tai ei lainkaan valinnan mahdollisuuksia, joilla alakatto voitaisiin sovittaa tilan suunnitteluun ja ilmeeseen, jotta kokonaisuudesta muodostuisi esteettisesti puhutteleva.

Paroc messuillaArkkitehtitoimisto Bornstein Lyckefors ja Parocin akustiikkatiimi tekivät toden teolla yhteistyötä, ja sen hedelmänä syntyi dynaamisten alakattojen konsepti PARAFON STEP for Grids, joka tarjoaa arkkitehtuuriin vapautta, joustavuutta ja vaihtelua niin värien kuin muotojenkin osalta toiminnallisuudesta tinkimättä. 

Syksyllä 2017 tehtiin rohkea päätös lanseerata ja esitellä PARAFON STEP for Grids Stockholm Furniture and Light Fair 2018 -messuilla. Juuri tämä tapahtuma valittiin erityisesti siksi, että PARAFON STEP for Grids -konsepti ja sen mahdollisuudet haluttiin tuoda arkkitehtien ja sisustussuunnittelijoiden tietoisuuteen heidän kotikentällään.

Tapahtumaviestinnässä ja kampanjassa pyrittiin puhuttelemaan kohderyhmää keskittymällä selkeyteen, tuntumaan ja pelkistettyyn lämpöön. Yleisölle tarjottiin tauko viestitulvasta luottaen materiaalien ja tuotenäytteiden sekä niiden tuntuman tehoon. Huonekalumessujen osasto oli kaukaa erottuva tila, joka houkutteli vierailulle. Osastolla esiteltävä kohde, alakatto ilman sitä ylhäällä kannattelevia seiniä, oli tunnelmaltaan pelkistetyn lämmin ja herätti uteliaisuutta. Kattoon pääsi tutustumaan elämyksellisesti monilla aisteilla.